Skip to main content
 

Rom for tradisjon
og nye tanker

GJESTFRIHET I GENERASJONER

SNEFUGL GÅRD – ET NATURLIG MØTESTED

epleblomst_snefuglSnefugl gård ligger med flott utsikt ut over Buvika og fjorden og kan føre sin historie helt tilbake til svartedauden. Pilgrimsleia og Gamle Kongevei går gjennom tunet og gården har vært et naturlig stoppested for reisende til alle tider.

Karolinerne
Å ligge langs en ferdselsåre kan også by på sine utfordringer. I 1718 herjet den svenske kongen Karl XII sine menn, karolinerne, gården og grenda. Mange av karolinerne led en ublid skjebne i Tydalsfjellene i januar 1719, hvor de ble overrasket av et kraftig uvær.

Lensmannsgård 
På 1800-tallet var det nok enkelte som fikk et lengre opphold på Snefugl enn de ønsket. Da var gården lensmannsgård og den gamle arresten finnes fremdeles inne på stabbursloftet. Også lensmannens imponerende ulveskinnsfrakk er tatt vare på.

epler_snefuglSigrid Undset.
Det er også plass til Snefugl gård i Sigrid Undset sine verker om Kristin Lavransdatter. Den historiske romantriologien dannet grunnlaget for at Undset fikk Nobelprisen i litteratur i 1928.
I nyere tid har det vært både kylling og kyr på gården, men nå er driftsbygningene gjort om til fleksible selskapslokaler – sentralt mellom Trondheim og Orkanger. Snefugl egner seg for alle typer arrangement, både lite og intimt og store selskap med inntil 140 gjester.

hoyhenge_snefuglVerten Arnstein Saltnes benytter de historiske omgivelsene og gårdens unike fasiliteter til å sy sammen akkurat det arrangementet du ønsker deg.

 

KONTAKT OSS