OPPLEVELSER FOR STORE OG SMÅ

Pilegrimsleia, Kristin på Husaby, Prøysen, kunstgressbanen, tunet… Vi er heldige på Snefugl, her er det muligheter hvor enn vi snur oss! Et møte eller et selskap blir ofte mer vellykket når det skapes aktivitet, derfor oppfordrer vi til kulturopplevelser, lek og moro. I løpet av året kjører vi også en rekke arrangementer i egen regi og i samarbeid med diverse kunstnere og artister.

PILEGRIMSLEIA

Det er ingen som vet når denne leia først ble tatt i bruk, men den har antakelig blitt brukt så lenge det har vært folk i landet. Pilegrimsferden til Olav den helliges skrin i Kristkirken i Nidaros kom igang like etter hans død i 1030, og fortsatte til reformasjonen i 1530. I dag vokser igjen betydningen av dette målet for de mange som følger pilegrimsleia helt fram til det vakre høyalteret i Europas nordligste gotiske katedral.

Pilegrimsleia går over tunet på Snefugl gård og har til alle tider vært et naturlig stoppested for de reisende. Vi tar gjerne våre gjester med på en liten vandring i leia – i prinsesse Märtha Louise og Aris fotefar. Enkel ferdamat serveres underveis.

Vandring rute 1: Guidet opplegg med enkel servering fra Husaby i Skaun til Snefugl Gård. Varighet ca 3,5 t.

Vandring rute 2: Guidet opplegg med,- evt uten servering fra Djupdalsvollen og ned til Snefugl Gård. Varighet ca 2 t.

KRISTIN PÅ HUSABY

Kristin Lavransdatter er en historisk romansyklus av Sigrid Undset. Handlingen er satt til 1300-tallet, og hovedpersonen er Kristin, datter til storbonden Lavrans i Sel i Gudbrandsdalen. Romanen følger henne fra hun er ei lita jente og til hun dør som ei gammel enke. Mye av sitt liv tilbringer Kristin som husfrue på Husaby i Skaun, en gård som Einar Tambarskjelve bodde på rundt år 1000.

Vi tilbyr omvisning på Husaby med orientering om Sigrid Undsets diktning og historia på Husaby. Et besøk på Husaby kan også kombineres med en omvisning i i Skaun kirke.

PRØYSENSAMLINGA

Alf Prøysen var en produktiv visesanger og forfatter og mange av fortellingene hans er blitt folkeeie. Han hentet mye inspirasjon fra gårdsarbeidermiljøet på Hedmarken. På Snefugl gård huser vi Norges største private Prøysensamling. Samlingen ble bygd opp av Inge Haukvik, med over 3000 effekter av og omkring vår alles Alf. I ”50-tallskroken” står til og med etasjeovnen til hu Jordmor-Matja.

Bli med på en reise i Alf sin verden, med omvisning, kåseri og orientering om Alf Prøysen og hans sang og diktning. Møt Kanutten, Teskjekjerringa og andre av hans mange figurer. Fra platespilleren høres ”Du skal få en dag i mårå” eller kanskje ”Så seiler vi på Mjøsa”. Vi kan også tilby en minikonsert med vår egen Prøysen-trubadur.

TUNET

På tunet er mulighetene like uendelige som takhøyden – både sommer og vinter.

Eksempler på aktiviteter:
• Grilling
• Kjerringbæring
• Tautrekking
• Styltestafett
• Øksekasting
• Skotthyll

AKTIVITETSHALLEN

Hønsene har kaklet fra seg, nå er det hoiing som gjelder. Hønsehuset er gjort om til en oppvarmet aktivitetshall med 400 kvm kunstgressbane. Her er det masse boltreplass og ingen bekymringer for trønderværet.

Eksempler på aktiviteter:
• Cageball
• Agillyti
• Konserter
• Teater
• Lagbygging